Carlsberg Byen genanvender byggematerialer

BYGGERI – Regeringens nye byggepolitiske udspil skal bl.a. få byggebranchen til at genanvende byggematerialer, så CO2-forbruget nedsættes. I Carlsberg Byen genanvender man mursten fra ikke-bevaringsværdige bygninger og sparer store mængder CO2.

Carlsberg Byen har netop renoveret facaden på Carlsbergs gamle administrationsbygning, hvor der udelukkende er benyttet genanvendte mursten. Det blev til 10.000 mursten. Det sparer miljøet for fem tons CO2 i forhold til brug af nye.

Regeringen præsenterer i dag et byggepolitisk udspil, hvor et centralt tema er genbrug af byggematerialer, så byggebranchen kan udvikle sig i en grøn og bæredygtig retning. Eksempelvis sparer man et 0,5 kg CO2 ved at genanvende én mursten. Og netop genanvendelse af byggematerialer er på dagsordenen i Carlsberg Byen i København.

For at give plads til udviklingen af en helt ny bydel i Carlsberg Byen, bliver der i disse år nedrevet en række ældre, ikke-bevaringsværdige bygninger på den tidligere bryggerigrund. Dermed bliver en masse gamle mursten til overs, som med fordel kan genanvendes til bygge- og renoveringsprojekter både i og uden for bydelen.

Stor CO2-besparelse
Carlsberg Byen har netop renoveret facaden på Carlsbergs gamle administrationsbygning, hvor der udelukkende er benyttet genanvendte mursten. Det blev til 10.000 mursten, hvilket altså er en besparelse på 5 tons CO2 i forhold til brug af nye.

Udregninger viser, at 2.000 gamle mursten sparer miljøet for et ton CO2 i forhold til produktion af nye mursten. Til produktion af rensede, palleterede gamle mursten bruges cirka 98 procent mindre energi, end hvad der går til produktion af en ny mursten.

Værd at vide om
Genanvendelse af byggematerialer i Carlsberg Byen

  • Der er genanvendt 10.000 mursten til renovering af Carlsbergs gamle administrationsbygning i Carlsberg Byen.
  • Der skal udvikles i alt 564.000 kvadratmeter byggeri i Carlsberg Byen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: