Bønder kan købe ulovligt antibiotika på nettet

LANDBRUG: Britiske svineproducenter køber ulovligt antibiotika over nettet, afslører den britiske avis, The Guardian.

De britiske svineproducenter kan købe ulovligt antibiotika på nettet. Foto Colourbox

Landmænd, der mener, at reglerne for udlevering af antibiotika til svin og andre husdyr er for strenge, kan uden større besvær finde forhandlere på nettet og købe ulovlige midler som for eksempel Tylan.

Det viser en undersøgelse, der britiske avis The Guardian har foretaget. Det får nu britiske landbrugsledere til at opfordre til en skærpet indsats mod brugen af ulovligt antibiotika i svineindustrien og det øvrige landbrug.

Opfordrer til skærpet indsats
- Vi er meget bekymrede for at se, at du var i stand til at købe Tylan på internettet, siger Zoe Davies til avisen.

Hun er administrerende direktør i sammenslutningen af britiske svineproducenter, National Pig Association, der er et datterselskab under den store landbrugsorganisation, National Farmers Union. Zoe Davies vil nu tage sagen op med det statslige organ, der har ansvaret for tilsyn med husdyrvelfærden på de britiske landbrug.

Kræver recept fra dyrlæge
Det er ikke ulovligt at købe antibiotika på nettet, men det er ulovligt for landmændene at bruge medicinen til deres husdyr, medmindre de har en recept fra en dyrlæge.

Den britiske avis afslørede det ulovlige salg i forbindelse med reseach til artikler om den stigende forekomst af antibiotika-resistente MRSA-bakterier, som også i Danmark volder store problemer.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: