Bønder frygter nye prisfald

LANDBRUG – Banker og bønder frygter nye prisfald på jord og ejendomme. Ifølge en endnu ikke offentliggjort undersøgelse er landmændenes forventninger til næste år styrtdykket det seneste halve år, skriver Børsen.

Landmændenes forventninger styrtdykker. Foto: Colourbox

- Når stærkt ændrede prognoser på få måneder kan rykke f.eks. en gennemsnitligt svineproducents forventede 2015-resultat fra et plus på over en halv mio. kr. til et minus af samme størrelse, så kan man godt blive trist, når man sidder ved computeren og skal komme med sine forventninger til en undersøgelse. Situationen er dybt alvorlig, men på lang sagt er der behov for fødevarer til klodens voksende befolkning, siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild ifølge finans.dk

En forringelse af den økonomiske tilstand i landbruget kan desuden ramme de mange banker og kreditforeninger, som har pant i landbrugsejendomme. Bl.a. har Spar Nord netop lavet en ekstraordinær porteføljenedskrivning på sine landbrugsengagementer under ét på 60 mio. kr. oveni alle de individuelle hensættelser.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: