Batteridrift sparer brændstof på norsk skib

TRANSPORT – Norsk skib sparer et ton brændstof om dagen ved at skrotte sin gasmotor og indsætte batterier.

Der er store brændstof-besparelser at hente ved skifte fra gas til en stor batteripakke. Foto: Eldesvik Shipping

Efter at et norsk forsyningsskib droppede sin gasmotor, som kørte på flydende naturgas, har det 90 meter lange skib oplevet en brændstofbesparelse på 14 procent.

Skibet er i stedet blevet udstyret med en batteripakke på 533 kWh, og det er især, når skibet ligger i indre farvande og havne og arbejder, at der er store besparelser at hente efter ombygningen, skriver det norske netmedie tu.no.

Skibet ejes af det norske rederi Eldesvik Shipping, som netop har nået en grøn milepæl. Rederiet har skrevet kontrakt med Siemens Wind Power og skal fremover være med til at opbygge offshore vindmølleparker.

Danske færger på gas eller el
Flere danske færger overvejer, hvad de skal satse på, når de gamle færger skal udskiftes.På Samsø er man på vej med et stort biogas-projekt. Biogasanlægget skal blandt andet forsyne øens kommunalt ejede færge, der sejler på gas.

- Men elektrificering af Samsø er sagen – ikke biogas. Biogas-projektet på Samsø er et vildskud, som Samsø hurtigst muligt bør vikle sig ud af, skriver Torben Smith Sørensen, i en kronik, som OrganicToday.dk bragte forleden.

Læs også: Elektrificering af Samsø er sagen – ikke biogas.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: