Auken: Ny miljøkommissær var en ynk

Karmenu Vella gjorde ikke den bedste figur, da han i dag blev præsenteret for Parlamentets miljøudvalg. Foto: Wikipedia

EU – Ny miljøkommissær fra Malta bliver en bitter pille at sluge, mener SF’s Margrete Auken.

Europa-Parlamentets miljøudvalg havde her til eftermiddag besøg af Karmenu Vella, kandidat til posten som EU-kommissær for miljøområdet. Margrete Auken, medlem af miljøudvalget, fandt høringen meget nedslående.

- Efter høringen står det klart at Kommissær Vella ikke bliver nogen miljøkriger, knap nok en teknokrat der interesserer sig for miljøpåvirkningen som én blandt mange faktorer, men bare en uengageret glatsnakker. Der er rigelig plads til forbedring, men ingen tegn på at han vil bruge den. Han havde alle tiders chance for at tale miljøpolitikken op og fremlægge ambitioner for området, men de fleste svar var undvigende og svage, siger Margrete Auken.

Det er et meget dårligt tegn for miljøkampen i EU som i forvejen vil blive svækket af at miljøkommissærens arbejde underlægges næstformanden for jobs og vækst. Hvis miljødagsordenen skal have en chance i EU fremover, skal det som minimum være med en visionær og engageret kommissær i front, mener SF’s medlem af EU-Parlamentet.

- Også selvom Karmenu Vellas indsats var en ynk i dag, vil han med al sandsynlighed få lov til at sætte sig til rette i miljøkommissærens stol. De store grupper i parlamentet (socialdemokraterne, de liberale og de konservative) er nemlig gået sammen om at beskytte egne partikammerater, uanset at kvaliteten er ringe. Det er i den grad nedslående for miljøet – og for os alle, siger Margrete Auken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: