Kritik af ny klima- og energikommissær

Miguel Arias Canete er tidligere landbrugs- og fiskeriminister. Han beskyldes også for at være lidt for gode venner med olieindustrien.

EU – Juncker begår katastrofal brøler med ny klima- og energikommissær, siger SF´s Margrete Auken.

Jean-Claude Juncker præsenterede i går sit hold af nye europæiske kommissærer. Margrete Auken, medlem af Europa-Parlamentet for SF, er rystet over udsigten til at den nuværende konservative spanske landbrugsminister får ansvaret for at lede EU’s klima- og energipolitik.

- Jean-Claude Juncker er startet med at begå en brøler af dimensioner. Vi står over for at skulle vedtage en global klimaaftale i Paris til næste år, men manden der nu skal forhandle på vegne af hele EU, har både rødder og fingre i olieindustrien. Det er dybt pinligt, siger Margrete Auken, der er medlem af EU-Parlamentets grønne gruppe.

Tidligere landbrugsminister
Miguel Arias Canete var landbrugs- og fiskeriminister i 2002, da Spanien blev ramt af sin værste oliekatastrofe med olietankeren Prestiges forlis vest for den spanske kyst. Her gjorde han dog alt for at bagatellisere omfanget af skaderne. EU har brug for en klimakommissær der tør se problemerne i øjnene og tage affære, siger Auken.

- Klima- og energipolitikken er helt central for at trække os ud af krisen og udvikle EU gennem en grøn omstilling af økonomien. Med Canete ved roret vil vi med stor sandsynlighed se en afvikling af et bare nogenlunde rettidigt klimahensyn. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at vi i parlamentet sender ham retur til Spanien og får en brugbar kommissær på denne vigtige post, siger Margrete Auken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: