Auken efterlyser gode idéer om friluftslivet

FRILUFTSPOLITIK – Danmark skal have sin første nationale friluftspolitik, der skal skabe nye oplevelser i naturen, bedre sundhed og vækst i turismen. Gode idéer kan få op til 50.000 kroner til at blive ført ud i livet.

Kom med gode idéer på hjemmesiden 'idestorm'. (Foto: Miljøministeriet)

Har du en god ide til, hvordan danskere, turister og erhvervslivet kan få mere ud af vores friluftsliv? Så tag fat i musen – og send din idé til Ida Auken. Hver måned får det bedste forslag, som opfylder tilskudskriterierne, op til 50.000 kroner.

Projektet hedder ‘Idéstorm’, og det er det næste skridt på vejen mod den første nationale politik for friluftsliv i Danmark. Miljøminister Ida Auken vil have borgere og interessenter tæt inddraget i politikudviklingen for at sikre bred folkelig opbakning – og de bedst tænkelige ideer.

Workshop resulterede i otte pejlemærker
Første skridt var en kæmpe workshop i Bella Center med over 350 ildsjæle. Resultatet blev otte pejlemærker, som friluftspolitikken skal sigte efter. Det er de otte punkter, man nu kan være med til at folde ud, så de hurtigt kan blive til virkelighed. Og håbet er, at forslagene kommer med helt nye bud på, hvad der skal til for at skabe arbejdspladser, vækst og velfærd.

- Friluftslivet kan blive en af de motorer, vi kan bruge som lokomotiv for den grønne omstilling, vi har så hårdt brug for. Vi ved, at vores smukke natur skaber arbejdspladser, lige fra store wellness-hoteller til iskage-boder. Men hvad kan vi ellers finde på, der kan udnytte vores fantastiske natur til øget trivsel, flere arbejdspladser og nye oplevelser? Det håber jeg, at danskerne vil hjælpe med at komme med ideer til, siger miljøminister Ida Auken.

Friluftslivet gavner økonomien
Sideløbende med ‘Idéstorm’ og udviklingen af friluftspolitikken har Ida Auken bedt Københavns Universitet om at kortlægge friluftslivets betydning for den danske samfundsøkonomi, så der kan blive skabt et mere præcist billede af den mere kontante værdi, som friluftslivet har.

- Andre lande har analyseret sig frem til, at friluftslivet har enorm betydning for samfundet. Det giver os et fingerpeg om, at vi har en enorm rigdom, vi skal passe på, men også at vi har nogle muligheder, som kan bruges til at sætte gang i væksten og beskæftigelsen og gøre os alle sammen sundere, siger Ida Auken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: