Arla åbner specialbutik i Aarhus

MAD – Arla åbner ny specialbutik i hjertet af Aarhus og har skyhøje ambitioner om at præsentere de ypperste produkter fra toppen af dansk gastronomi.

Arla Unika har tårnhøje ambitioner for en ny specialbutik, som åbner i Klostergade i Aarhus. Foto: Arla

Prisvindende oste, unikke mejeriprodukter og udvalgte varer fra toppen af dansk gastronomi. Feinschmeckere og forbrugere med smag for gode råvarer kan ifølge Arla glæde sig til efteråret, når Arla Unikas nye butik, Arla Unika & Ko, slår dørene op i hjertet af Aarhus.

Butikken åbner til oktober i Aarhus’ latinerkvarter. Den får til huse ved siden af Emmerys i Klostergade og bliver på 100 kvadratmeter.

Arla Unika er mejeriselskabets gastronomiske eksperimentarium, hvor nytænkning, frihed til at eksperimentere og høj kvalitet udmønter sig i håndlavede produkter, som ifølge Arla gennem flere år har været et hit på mange af landets absolutte toprestauranter.

Arla Unika har i en årrække haft butik i Torvehallerne i det indre København. Men nu er tiden inde til en specialbutik i Arlas hjemby, Aarhus.

- Vi har længe drømt om at åbne en butik i Aarhus, og nu har vi formået af kombinere det rigtige koncept med den bedste beliggenhed. Vi glæder os til at byde kunderne inden for til hvad, vi håber, vil rykke ved folks opfattelse af, hvad en butik er og skal kunne – og ikke mindst til at præsentere århusianerne for en række udvalgte produkter, som, vi mener, er i særklasse inden for deres felt, siger Dorte Ruby, der er chef for Arla Unika.

Innovation skal sikre førerposition
I butikken bliver der også bliver plads til andre af landets ypperste fødevarer inden for forskellige kategorier. Det gælder pølser fra Johns Hot Dog Deli, vine fra Cold Hand Winery og kaffebønner fra det københavnske Coffee Collective.

- Der er et enormt fokus på Danmark i disse år inden for gastronomi og vores evne til at producere fantastiske produkter. Derfor er det helt naturligt for os at alliere os med andre producenter, der vil det samme som os: nemlig at levere innovative og smagfulde produkter til forbrugerne, forklarer Dorte Ruby.

Meget mere end en butik
Arla Unika & Ko vil være en anderledes butik, der byder på oplevelser ud over det sædvanlige.

Butikken vil arrangere events, hvor man for eksempel kan møde nogle af landets fremmeste gastronomiske entreprenører og blive klogere på, hvordan Arla Unikas produkter indgår i forskellige sammenhænge. Der vil også blive arrangeret workshops for gastronomisk interesserede med temaer om alt fra hjemmeproduktion til food pairing, så kunderne får mulighed for mere end blot at fylde kurven med de bedste danske produkter.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: