Anders Eldrup ny formand for grøn tænketank

NAVNE: Anders Eldrup rykke op fra posten som næstformand og bliver ny formand i den grønne tænketank CONCITO. Tidligere klimakommissær Connie Hedegaard blive nyt medlem af bestyrelsen.

Anders Eldrup skal stå i spidsen for Danmarks grønne tænketank CONCITO.

Den grønne tænketank CONCITO får nu den tidligere DONG-direktør som ny formand. Han afløser Stine Bosse, som træder ud af bestyrelsen på grund af tidspres. Samtid forstærkes bestyrelsen af tidligere klimakommissær Connie Hedegaard.

Stine Bosse blive for nyligt valgt som formand for Europabevægelsen og har desuden en lang række andre bestyrelsesopgaver.

- Jeg bliver simpelthen nød til at prioritere min tid, og jeg føler derfor også, at det er mest fair overfor CONCITO at melde klart ud, så der kan komme friske kræfter til, siger hun.

- Jeg har været rigtig glad for at være bestyrelsesformand i Danmarks grønne tænketank. Klimaudfordringen er noget jeg brænder for, og CONCITO er i inde i en meget positiv udvikling. Så det er også med beklagelse at jeg slipper rorpinden, siger Stine Bosse.

Nye strategi
- Stine Bosse har været en rigtig stærk formand for CONCITO. Stine har været med til at udvikle tænketanken hen imod det det er i dag, og har blandt andet senest stået i spidsen for arbejdet med vores nye strategi. Det vil jeg gerne takke for. Jeg har dog fuld forståelse for Stines behov for at prioritere mellem sine mange aktiviteter, og vi ønsker Stine held og lykke med de nye opgaver, siger Anders Eldrup.

Ind i bestyrelsen træder i stedet for Stine Bosse tidligere klima- og energiminister og EU-kommissær Connie Hedegaard.

Danmarks grønne tænketank CONCITO formidler klimaløsninger til politikere, erhvervsliv og borgere. Formålet er at medvirke til et lavere udslip af drivhusgasser og en begrænsning af skadevirkningerne af den globale opvarmning.

CONCITO består af en lang række medlemmer fra erhvervslivet, forsknings- og organisationsverdenen, som på rådsmødet til september mødes formelt for blandt andet at drøfte sammensætningen i bestyrelsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: