Alternativet får borgmesterpost på Fanø

NAVNE – Alternativet får sin første borgmesterpost på Fanø. Sofie Valbjørn vil arbejde for en seriøs grøn dagsorden.

Sofie Valbjørn til venstre på billedet vil arbejde for, at Fanøs unikke natur og lokale kultur får lov til at udfolde sig. Mere grøn energi, genanvendelse af affald, økologi og lokalt producerede fødevarer er andre af hendes mærkesager.

Alternativet får overraskende sin første borgmesterpost på Fanø, oplyser partiets spidskandidat Sofie Valbjørn til DR Nyheder. Øen tæller 3.345 borgere, og Alternativet fik 7,6 procent af stemmerne.

Alternativets første borgmester, der fik 107 personlige stemmer ved kommunalvalget 21. november,  vil på Fanø arbejde for åbenhed, gennemsigtighed og en »seriøs grøn dagsorden«, fortæller Sofie Valbjørn og understreger, at hun glæder sig til at blive borgmester fra nytår.

- Det er på den ene side overvældende, og jeg tænker, at jeg går ind til det her med den største ydmyghed. Men jeg har en stærk forvaltning i ryggen, der vil hjælpe med at få mig til rette i den her position, siger hun til DR.

Aftalen om borgmesterposten bekræftes også af Socialdemokratiet på Fanø, oplyser partiets spidskandidat Johan Brink Jensen.

Erik Nørreby (V) bliver viceborgmester. SF og Konservative står indtil videre udenfor den nye aftale.

Sofie Valbjørn
Sofie Valbjørn er uddannet i antropologi på Københavns Universitet og i socialvidenskab på Roskilde Universitet. Hun arbejder som specialkonsulent hos Esbjerg Kommune.

Hun er født og opvokset på Fanø og flyttede i 2013 tilbage til øen efter at have boet i København og Helsingør.

Første borgmester fra Alternativet
Efter kommunalvalget i november 2017 blev Anne Thomas fra Bornholm Alternativets første viceborgmester, mens Niko Grünfeld blev Alternativets første medlem af Københavns Magistrat. Hans titel blev kultur- og fritidsborgmester.

I almindelighed er en borgmester formand for kommunalbestyrelsen og den øverste leder af den samlede kommunale forvaltning. Sofie Valbjørn er den første politiker fra Alternativet, der bliver borgmester i den egentlige betydning af ordet, fremgår det af Wikipedia.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: