Aftale med Kina om vandteknologi

Miljøminister Ida Auken, da hun underskrev aftalen med Kinas vandressourceminister Chen Lei.

VAND – Miljøminister Ida Auken har underskrevet en aftale, der sætter Danmark i spidsen for et samarbejde med Kina på vandområdet. Det sker på vegne af EU og kan betyde eksport af dansk miljøteknologi og flere arbejdspladser.

Kineserne vil bruge 470 milliarder euro på vandområdet over de næste 10 år. Dansk og europæisk viden om vandplanlægning, grundvandsbeskyttelse og rensning af spildevand skal være bærende for EU’s vandsamarbejde med Kina.

- Aftalen er et kæmpe skridt for samarbejdet mellem EU og Kina på vandområdet. Kina vil investere store beløb i deres vandsektor, og vi har teknologien i Danmark og i Europa, som kineserne har brug for. Det åbner op for rigtig mange muligheder for udvikling af ny teknologi og eksport af danske vandløsninger, og jeg er overbevist om, at det på sigt vil skabe mange nye job i Danmark, siger miljøminister Ida Auken.

Kinas vandressourceminister Chen Lei og miljøminister Ida Auken har underskrevet aftalen til vandkonferencen 6th World Water Forum, som i sidste uge samlede flere end 15.000 deltagere fra hele verden i Marseilles i Frankrig.

Chen Lei udtaler om aftalen:
- Med aftalen har vi markeret et nyt og langsigtet samarbejde mellem Kina og EU. Jeg håber, samarbejdet vil give os mulighed for at udveksle ideer, få indsigt i hinandens arbejde og styrke vores relationer.

Samarbejdet med Kina kan blive en vigtig platform for danske virksomheder, der vil ind på det kinesiske marked. Vandteknologi er en dansk spidskompetence. Området beskæftiger omkring 35.000 mennesker i Danmark og omsætter for cirka 30 milliarder kroner om året.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: