Abnorme sommerfugle nær Fukushima

Forskere har fundet abnorme sommerfugle i området ved Fukshima, som 11. marts sidste år blev ramt af den værste atomkraftkatastrofe siden Tjernobyl-ulykken i Ukraine for 26 år siden.

Det er første gang, at forskerne har registreret fysiologiske skader. De indsamlede to måneder efter uykken 144 sommerfugle i området, og 12,4 procent af dem har udviklet abnormiteten som ødelagte øje og mindre vinger.

Abnormiteterne fortsatte i næste generationer, da sommerfuglene siden blev parret i et laboratorium. 18,3 procent af afkommet viste lignende problemer. Da man nåede til tredje generation var andelen af sommerfugle med abnormiteter vokset til 33,5 procent.

60 procent skadet

I et andet eksperiment, hvor de japanske forskere indsamlede 240 sommerfugle seks måneder efter katastrofen, blev der efterfølgende konstateret abnormiteter på næsten 60 proent af deres afkom.

- Vi har konkluderet, at strålingen fra Fukushima har beskadiget sommerfuglenes gener, siger lederen af undersøgelsen, Joji Otaki, til nyhedsbureauet APF.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: