95.000 nye job i grøn omstilling

MILJØ – Ny rapport: Danmarks grønne vækstpotentiale beløber sig til svimlende 271 milliarder kroner og 95.000 job.

Grønne løsninger kan skabe op mod 100.000 nye job i de kommende år. Foto: Colourbox

Danmarks samlede omsætning inden for grønne løsninger kan potentielt eksplodere fra knap 200 milliarder kroner i dag til over 460 mia. kr. i 2035. Det viser en ny rapport fra konsulenthuset Damvad, som offentliggøres på et energipolitisk topmøde på Christiansborg i dag.

Det skriver Mandag Morgen.

Hvis danske virksomheder inden for grønne teknologier formår at fastholde deres globale markedsandele de kommende år, ligger der et eksplosivt vækstpotentiale foran dem. Det samlede globale marked for grønne løsninger står nemlig foran en raketvækst på op mod 140 procent i de næste 20 år.

Og det kan potentielt sende 271 milliarder ekstra kroner ned i lommen på danske leverandører af grønne løsninger og skabe 95.000 nye, grønne job i Danmark.

Grøn vækst
Det viser den nye rapport »Grøn vækst i Danmark og Greater Copenhagen«, som konsulenthuset Damvad har udarbejdet for Gate 21, der er et partnerskab mellem kommuner, virksomheder og videninstitutioner i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Rapporten, som bliver fremlagt på et energipolitisk topmøde for partnerskabets medlemmer på Christiansborg mandag, er bygget op om to scenarier for udviklingen på det globale marked for grønne løsninger.

Selv det mest konservative scenarie vil ifølge rapporten sende milliardgevinster og tusindvis af job i retning af Danmark, skriver Mandag Morgen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: