800 samles til økologi-kongres

ØKOLOGI – Dansk økologi har stor succes, men også sine udfordringer. Det skal 800 landmænd, konsulenter, videnskabsfolk fra ind- og udland blandt andet debattere på Økologi-Kongres 2015.

Temaet for økologi-kongressen er 'Succes og udfordringer'.

Der er mulighed for at blive klogere på alt fra muld, økologiske bier og genbrug af organiske restprodukter fra samfundet på økologiske marker til debat om bedre dyrevæld, mindre klimabelastning og biodiversitet, når 800 økologi-interesserede i dag samles i Vingsted Hotel & Konferencecenter til Økologi-kongres 2015.

Hovedtemaet for Økologi-Kongres 2015 er ‘Succes og udfordringer’, og det tema passer rigtig godt på dansk økologis ståsted lige nu, mener formanden for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, Hans Erik Jørgensen.

- Det går strålende for dansk økologi lige nu. Vi har en produktionsform i vækst, og der er efterspørgsel efter vores varer. Det er en succes, og det skal vi huske at fejre, siger han.

- Samtidig har vi stadig en række udfordringer, som vi er nødt til at få kigget på. Det er vigtigt, at vi hele tiden arbejder frem mod en økologisk produktion i balance. Så vi både sørger for at dække den store efterspørgsel, og samtidig udvikler økologien til fremtidens marked, siger Hans Erik Jørgensen.

Vigtig begivenhed
Formand i Økologiske Landsforening, Per Kølster ser kongressen som en vigtig, tilbagevendende begivenhed for videndeling i den økologiske sektor.

- Økologien tog sin begyndelse på trods af et ret lavt vidensniveau. I dag har vi verdens bedste økomarked, stor succes på eksportmarked og en kraftig stigende interesse for økologi fra konventionelle landmænd, siger han.

- Vores viden er vokset markant gennem årene, og er en driver for økologien. Det er kongressens essens at formidle og drøfte den nyeste viden, så vi hele tiden udvikler økologien i en stadig mere bæredygtig retning, siger Per Kølster.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: