2015 bliver det varmeste år nogensinde

KLIMA – Nye chok-tal: Efter den varmeste sommer nogensinde er det så godt som sikkert, at 2015 samlet set slår alle varmerekorder.

Fre an demonstration mod klimaforandringer. (Takver/CC BY-SA 2.0)

Årets sommer har globalt set været 0,85 grader varmere end gennemsnitssomre i det 20. århundrede og er den varmeste sommer nogensinde, viser nye opgørelser fra NOAA, National Oceanic and Atmospheric Administration.

Dertil har seks ud af årets første otte måneder har været den varmeste af sin slags nogensinde, så alt tyder på, at 2015 bliver et rekordvarmt år.

Opgørelser fra NOAA viser, at 2015 kan blive 0,1 grad varmere end det hidtil varmeste år nogensinde, 2014.

- Temperaturerne har året igennem været rekordhøje både over landjorden og verdenshavene. Vi har oplevet ekstremt vejr med blandt andet langvarige tørker, hvilket til sammen understreger, at en fælles global indsats for at bremse klimaforandringerne er vigtigere end nogensinde før, siger John Nordbo, klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden.

- En gennemsnitlig stigning i temperaturen på 0,1 grad lyder måske ikke af meget, men det vil virkelig være en markant rekord. De andre rekordår adskilles af langt mindre temperaturforskelle, så 2015 stikker virkelig ud, siger John Nordbo.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: