WWF: Grøn kamikaze fra regeringen

FINANSLOV – Regeringen sender den grønne omstilling på selvmordsmission, mener WWF Verdensnaturfonden, som frygter, at årtiers fremskridt går tabt.

John Nordbo: - Det kan godt ske, at regeringen kalder det grøn realisme, men det er snarere grøn kamikaze.

Regeringen vil ifølge et fortroligt udkast til Finansloven beskære klima- og miljøområderne med 340 millioner kroner i de kommende år, skriver Information.

Hvis det bliver til virkelighed, sender man den grønne omstilling på en selvmordmission, mener WWF Verdensnaturfonden.

- Det kan godt ske, at regeringen kalder det grøn realisme, men det er snarere grøn kamikaze, siger klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden John Nordbo.

Tag selvmordsvesten af
- Forslaget vil bombe det grønne område år tilbage uden at skele til, at det aldrig har været vigtigere at sikre solid grøn omstilling. Så vi opfordrer til, at man tager selvmordvesten af, inden den er spændt for godt fast, siger John Nordbo.

- Årtiers satsning på det grønne område har skabt vækst og masser af job herhjemme og inspireret resten af verden til at kopiere danske løsninger. Hvis vi sætter det over styr, vil både vores økonomi og vores natur og miljø lide, siger han videre.

Han undrer sig også over, at regeringen tilsyneladende vil droppe Naturplan Danmark. Den er ellers med til at sikre, at Danmark lever op til den internationale aftale om styrkelse af biodiversiteten (Aichi-målene fra biodiversitetskonferencen i Nagoya i 2009). En aftale som tidligere og nuværende minister Karen Ellemann har kaldt ’et afgørende vendepunkt for beskyttelsen af naturen’.

- Vi er internationalt forpligtet til at stoppe ødelæggelsen og udpiningen af naturen. Hvis regeringen dropper Naturplan Danmark, må de allerede i år fremsætte en ny plan, der sikrer, at vi lever op til aftalen, siger John Nordbo.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: