1350 vikinger samlet til jubilæumstræf i Aarhus

VIKINGER – Moesgaard Strand i udkanten af Aarhus er omdannet til en vikingelandsby. 1350 vikinger udkæmper drabelige slag, sover i skind, karter uld og laver mad på bålet.

Tøjet er håndsyet og lavet af skind eller uld. Her viser en deltager i et tidligere vikingetræf ni-årige Klara, hvordan man karter uld. Foto: Ulla Skovsbøl

Hvis du befinder dig ved Moesgaard Strand i Aarhus, skal du ikke være bange for, at en tidsmaskine har sendt dig tilbage til vikingetiden.

Lige nu finder verdens største vikingetræf nemlig sted, og området er omdannet til en vaskeægte vikingelandsby, hvor deltagerne lever, som vores forfædre gjorde for omkring 1000 år siden. Det skriver DR Nyheder.

Vikingetræffet har i år 40 års jubilæum, og der er ankommet cirka 1350 mennesker fra hele verden for at deltage i arrangementet.

Fælles for dem alle er, at de har en stor interesse for vikingetiden, der fandt sted fra slutningen af 700-tallet til midten af 1000-tallet.

Sover i skind og koger mad på bålet
Elin Sonja Petersen er med i vikingetræffet for 11. gang, og hun er glad for at kunne vise sit håndværk frem til de besøgende.

- Det er jo enormt fedt, for det giver mig mulighed for at formidle det, som jeg er glad for – altså vikingetiden. Det er derfor, at tøjet er håndsyet. Skoene er håndlavede. Vi sover i skind og koger mad på bålet, fortæller hun til DR.

Årets vikingetræf åbnede mandag, og deltagerne har brugt de seneste dage på at opbygge lejren og træne vikingekamp.

I går blev der åbnet op for besøgende, der til og med søndag kan udforske den store lejr, hvor der er opstillet 78 boder, som byder på alt fra keramik og våben til lam i kål, skriver DR.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: