125 natsommerfugle folder vingerne ud på ny plakat

NATUR – Der er fundet over 2.500 forskellige sommerfuglearter i Danmark. 125 af natsommerfuglene præsenteres på ny plakat fra Naturbeskyttelse.dk.

Sømplet er en natsommerfugl tilhørende familien af Natpåfugleøjer. Hannen har et vingefang på ca. 7 cm, mens hunnens er op til 9 cm. Foto: Naturbeskyttelse.dk

125 af de smukke, men ofte skjulte natsommerfugle folder vingerne ud på en ny plakat og præsenterer en verden af mangfoldighed, som de færreste kender til. Plakaten er den anden i serien med Danmarks flora og fauna, udgivet af Peder Størup fra Naturbeskyttelse.dk med støtte fra 15. Juni Fonden.

Plakaten er 70×100 centimeter og koster 350 kroner incl. forsendelse. Den kan købes på www.natur-shop.dk.

Plakaten viser et udsnit af natsommerfuglene, hvoraf nogle er sjældne og andre almindelige.

Der er fundet over 2.500 forskellige sommerfuglearter i Danmark. Gruppen af småsommerfugle, også kaldet møl, er ikke medtaget på plakaten.

Vises i naturlig størrelse
Natsommerfuglene er vist i deres naturlige maximale størrelse med udslåede vinger. Hovedparten flyver primært om natten. Enkelte af arterne er dog kun dagaktive. Det gælder for eksempel køllesværmerne, mens andre kan opleves både dag og nat.

Overskud fra salg af plakaten vil gå til arbejdet med at rette fokus på tabet af plante- og dyrearter i Danmark

Arternes hyppighed er baseret på hjemmesiden Fugle og Naturs registreringer. Når en art har to farvekoder, skyldes det, at den kan være almindelig nogle steder i landet, men fraværende eller meget sjælden i andre landsdele. Farvekoderne er kun vejledende, da udbredelse og hyppighed kan variere fra år til år, oplyser Peder Størup.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: