10.000 protesterer mod lange dyretransporter

DYREVELFÆRD – Flyvende start for underskriftsindsamling mod lange dyretransporter. Dyrenes Beskyttelse

Fra 2010 til 2015 er antallet af kvæg, der flyttes i over otte timer, vokset fra knap 20.000 til knap 50.000. Foto: Eurogroup for Animals

På få døgn har Dyrenes Beskyttelse indsamlet over 11.000 underskrifter fra forbrugere, der er vrede og overraskede over, at de lange dyretransporter endnu ikke er stoppet, men tværtimod stiger i antal.

- Vi er meget glade for, at forbrugerne igen engagerer sig i denne sag. Flere reagerer med overraskelse, fordi det kun er fire år siden, at der på EU-plan blev indsamlet mere end en million underskrifter mod de pinefulde transporter. Desværre skete ingenting, og vi er derfor nødt til at insistere på, at sagen tages op igen. Danskerne er tilsyneladende helt enige med os, siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse.

Vi lægger nyt pres på EU
Dyrenes Beskyttelse lancerede sin transportkampagne tirsdag morgen. Årsagen er, at antallet af lange, dyretransporter i Europa bliver ved med at stige. I Danmark er antallet af transporter steget til det dobbelte på fem år. En lang transport er over otte timer, ofte op til flere døgn. Målet er at samle en ny bunke underskrifter, som fødevareministeren kan bruge til at lægge fornyet pres på det samlede EU. Denne gang sammen med 12 andre EU-lande.

Når vi kigger i køledisken
Dyrenes Beskyttelse har postet en video i forbindelse med underskriftindsamlingen. Den er foreløbig vist 40.000 gange. 2.000 har reageret på den og 140 har kommenteret. En skriver eksempelvis:

- Synes vi alle skal tænke over det, når vi kigger ned i køledisken, for bliver lortet ikke solgt, er de vel nødt til at ændre kurs.

En anden skriver:

- Det hænger jo desværre meget godt sammen med de mange lukninger af danske slagterier. Men det hjælper nok heller ikke på det, at mange forbrugere i høj grad vil have det så billigt som muligt.

Dyrenes Beskyttelse fortsætter underskriftsindsamlingen året ud for at skabe så stor folkelig opbakning bag kravet som muligt.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: