WWF: Nedskæringer er en historisk svinestreg

FINANSLOV- Regeringens rundbarbering af ulandsbistanden er en historisk svinestreg, siger Gitte Seeberg, generalsekretær i WWF.

Danmark udfaser udviklingsbistanden til Vietnam. Foto: Ulla Skovsbøl

Regeringen har i dag fremlagt en finanslov, der
indeholder besparelser på 2,3 milliarder kroner på udviklingsbistanden.

Regeringen lukker pengekassen helt i for Latinamerika. I Asen går det ud over Vietnam, ligesom projekter i Indonesien, Parkistan og Nepal gradvist skal udfases. I Afrika trækker Danmark sig ud af Mozambique og Zimbabwe.

Historisk svinestreg
WWF Verdensnaturfonden kalder det en historisk svinesteg.

- Regeringens rundbarbering af ulandsbistanden er en historisk svinestreg, siger generalsekretær Gitte Seeberg.

- Ikke siden slutningen af 1970erne har rige Danmark givet mindre til verdens fattigste. Når regeringen så samtidig vil lade verdens fattige betale for klimaindsatsen, så er den borgerlige anstændighed desværre beklageligt fraværende.

- Blækket er næppe tørt på de 17 nye verdensmål, som FN og statsledere fra hele verden vedtog i sidste uge med Lars Løkke for bordenden. At Løkke som noget af det første derefter massakrerer den danske ulandsbistand, er et trist og fattigt signal, mener Gitte Seeberg.

- Regeringen overser fuldstændig, at det også er til fordel for danske virksomheder og Danmark som sådan at bidrage til at løfte verdens dårligst stillede ud af fattigdom.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: