Vores tøj skal være miljøvenligt

MILJØ – Virksomheder kan igen søge om tilskud til at miljømærke tøj. Tilskuddet går til ekstern konsulenthjælp, der kan afdække virksomhedens muligheder for at få miljømærket tøj og tekstil med Svanen og EU-blomsten.

føtex er en af de butikskæder, som har succes med at sælge økologisk børnetøj. Salget er steget over 50 procent det seneste år.

Miljøstyrelsen ser gerne, at flere danske tøj- og tekstilvirksomheder får konkrete erfaringer med miljømærkning og de miljø-fordele, der følger med en licens. Derfor kan danske virksomheder ansøge om tilskud til at miljømærke deres produkter med Svanemærket eller EU’s miljømærk Blomsten.

Miljøstyrelsen ser gerne, at en ansøgning dækker mere end blot et tekstilprodukt. Som udgangspunkt kan man søge om op til 99.000 kroner. i tilskud pr. ansøgning pr. virksomhed eller op til 200.000 kr. såfremt flere virksomheder indgår i et konsortium med henblik på at miljømærke. Der er i alt afsat op til 500.000 kroner, oplyser Miljøstyrelsen

Tilskuddet går kun til ekstern konsulenthjælp og kan ikke anvendes til virksomhedens egne medarbejdere. Ansøgningsfristen er 22. november 2016, og man kan læse mere og downloade ansøgningsskema her.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: