Vi sparer strøm som aldrig før

Elselskaberne har i 2011 skåret energi af kundernes regning svarende til mere end københavnernes strømforbrug. Det er en femdobling siden 2005, hvor elselskabernes besparelser svarede til viborgensernes strømforbrug.

Den netop indgåede energiaftale betyder, at elselskaberne i 2013 skal hente, hvad der svarer til to gange københavnernes strømforbrug.

Allerede i 2011 har elselskaberne opnået besparelser på 842 GWh svarende til knap 20 procent mere end samtlige københavnske husstandes årlige strømforbrug. Dermed har elselskaberne nået 104 pct. af det mål, de er forpligtiget til.

Næste år forventer elselskaberne at være endnu mere ambitiøse og skære, hvad der svarer til det dobbelte af københavnerhusstandenes strømforbrug, som er den forpligtelse, der følger med den netop indgåede energiaftale.

Vigtigt skridt

- Energiselskabernes energispareindsats er et af de vigtigste skridt på vejen mod, at Danmark kan blive et fossilfrit samfundsiger Kamilla Thingvad, chefkonsulent i Dansk Energi.

- Derfor er det rigtig positivt at konstatere, at energiselskaberne har kunnet femdoble besparelserne. Så vi er gået fra at reducere, hvad der svarer til de viborgensiske husstandes strømforbrug til mere end de københavnske husstandes strømforbrug. Og vi er bestemt klar til at skære endnu mere af Danmarks samlede energiforbrug, siger hun.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: