Vi glemmer miljøet når vi køber tøj

Tøjindustrien er en af de meste forurenende. Her er det økologisk tøj ved en modeopvisning på BioFach. Foto: Biofach

TØJ – Kun hver femte dansker er miljøbevidst, når det gælder indkøb til garderoben. Det viser ny måling.

Danskerne er det folk i Norden, der oftest køber nyt tøj, men det er ikke mange af os, der tænker på, at modeindustrien er en af verdens værste forurenere, skriver Politiken.

I en måling, som Megafon har foretaget for TV 2 og Politiken, svarer 60 procent, at de opfatter sig selv som miljøbevidste, men at de er det i begrænset omfang, når de køber tøj.

- Vi vælger simpelthen at glemme, at når vi køber en rigtig billig kjole, så koster det på den anden side af jorden, siger Else Skjold, der forsker i mode ved Kolding Designskole og Copenhagen Business School, til Politiken.

Danskernes forbrug af tøj er steget med 20 procent siden 2000 og ligger i dag 35 procent over verdensgennemsnittet.

I Megafonmålingen svarer flere end to ud af tre, at de opfatter sig selv som miljøbevidste, når det gælder for eksempel vand og el, mens kun hver femte mener at være det, når det gælder tøj.

Ifølge rapporten ‘Fashioning sustainability 2013′, som revisionsfirmaet Deloitte står bag, forbruger en gennemsnitsdansker 16 kilo tøj om året, og omsat til enkelte stykker svarer det eksempelvis til 16 par bukser.

- Meget tyder på, at vi mangler viden og erkendelse af, hvad det egentlig har af konsekvenser, når vi køber et stykke tøj, siger formand for Folketingets miljøudvalg, Lone Loklindt (R) til Ritzau.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: