Verdens største modekæde dropper pels

MODE – Modegiganten Inditex, som står bag Zara på Strøget i København, udfaser ægte pels efter pres fra dyreværns-forkæmpere. Pels hører fortiden til, lyder det fra Fur Free Alliance.

Zara på strøget i København. Foto: Anima

Verdens største modekæde, Inditex i Spanien har lovet helt at standse salget af ægte pels. Inditex har flere end 6.000 butikker over hele verden og ejer blandt andet brandet Zara, som i Danmark har en stor butik i tre etager på Strøget i København. Inditex står også bag en stor butik i Field’s i Ørestad.

Beslutningen kommer som resultat af en dialog mellem Inditex og den internationale koalition Fur Free Alliance, som Anima er en del af.

Hører fortiden til
- Inditex’ beslutning om at blive pelsfri ligger helt i tråd med den trend vi ser i modebranchen generelt, hvor firma efter firma indser at pels er noget der hører fortiden til, forklarer Joh Vinding, kampagnechef hos Anima og formand for Fur Free Alliance.

- Ingen forbrugere bryder sig om at købe tøj, der er lavet ved at en ræv er blevet opdrættet i et minimalt, beskidt bur, for at ende sine dage med en brutal aflivning med strøm, siger han.

Udover Zara ejer Inditex også mærkerne Massimo Dutti, Bershka og Stradivarius.

- Inditex’ pelsfri politik er et ‘wake-up call’ til den del af modebranchen, som endnu ikke har taget stilling til pelsspørgsmålet. Vi har netop rundet 300 pelsfri modevirksomheder i vort internationale pelsfri program, og vi forventer at mange flere vil skrive sig op i løbet af 2014, siger kampagnechefen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: