Venstre og EL efterlyser strategi for solceller

Venstre og Enhedslisten går nu sammen om at presse klimaminister Martin Lidegaard (R) til at levere en klar strategi for solceller.

Per Clausen (tv) og Lars Christian Lilleholt kræver klar besked fra energi- og klimaminister Martin Lidegaard.

De to partier, der normalt befinder sig i hver sin side af folketingssalen, kalder klimaministeren i samråd, da de mener, at Martin Lidegaard skylder forbrugerne og branchen klar besked om, hvordan regeringen vil ændre på den populære støtteordning for solceller – den såkaldte nettomålerordning, skriver Børsen.

Hvad vil regeringen?

- Ministeren har luftet en masse idéer i pressen, hvilket har skabt total forvirring for forbrugerne, solcellebranchen og os politikere, der står bag aftalen om støtteordningen, skriver Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Vi er i gang med en omfattende omstilling til grøn økonomi, så det undrer mig meget, at ministeren ikke har sagt noget om en samlet strategi for solceller i Danmark. Vi vil simpelthen have klarhed over, hvad regeringen vil.

Manglen på en solcellestrategi hos regeringen skaber også utilfredshed hos Enhedslisten. Partiet mener, at boomet i solcellebranchen vidner om, at danskerne tager personligt ansvar for klimaet, og den mulighed vil Enhedslisten bevare.

- Det er muligt, vi skal ændre reglerne for støtte til solceller, men vi skal holde fast i muligheden for, at den enkelte dansker skal kunne gøre en indsats, der gør en forskel. Vi skal inddrage udbygningen af solenergien i den samlede energistrategi og sikre, at der bliver bedre muligheder for kollektive løsninger, skriver Enhedslistens energi- og klimaordfører Per Clausen i en pressemeddelelse.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: