Veganere og vegetarer får deres egen afdeling i Irma

MAD – Otte Irma-butikker i København indretter special-afdelinger med mad uden animalske ingredienser. 43 procent af forbrugerne vil gerne spise mindre kød.

Irma åbner specialafdelinger for veganere og vegetarer i otte butikker i København. Foto: Colourbox

Interessen for veganske og vegetariske varer er stærkt stigende. 43 procent af danskerne svarer, at de gerne vil spise mindre kød, end de gør i dag, viser en undersøgelse fra Coop Analyse.

Det er specielt de yngre forbrugere, der er interesseret i mad uden kød. Ikke mindst i hovedstadsområdet.

Derfor åbner Irma Det Grønne Måltid i foreløbig otte af kædens butikker. Det er specialafdelinger, hvor det hidtil største udvalg af veganske og vegetariske varer samles.

- Vi høster erfaringer de kommende otte uger i de otte butikker. Herefter ruller vi det ud i alle øvrige butikker i løbet af 2017. Vi forventer, at vi i begyndelsen af 2018 har afdelinger i alle 80 Irma-butikker, siger direktør Søren Steffensen, Irma.

De butikker som nu er klar, er: Irma Rantzausgade, Hørsholm, Finsensvej, Ndr. Fasanvej, Sluseholmen, Tagensvej og begge butikker på Nørrebrogade. Alle butikker er udvalgt efter beliggenhed, kundegrundlag samt plads i butikken.

150 veganske og vegetariske varer
Det Grønne Måltid får plads i butikkernes frugt- og grøntafdelinger. Fra begyndelsen vil der være ca. 150 forskellige veganske og vegetariske varer.

Der kommer en stor køler, som blandt andet vil indeholde varer fra Naturli, som er førende i Danmark på dette område.

I Det Grønne Måltid vil kunderne kunne vælge blandt færdige måltidsretter uden kød, falaffel- og bønnefars, gyros, kebab og tofu. Der vil f.eks. også være en serie af bars, en mayo, flere smørbare cremer (choko), humus, pateer, samt en UHT Caffe latte soyamælk.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: