VE-loven vedtaget med bredt flertal

ENERGI – Lov om vedvarende energi vedtaget i Folketinget af bredt flertal.

Alle Folketingets partier – på nær Enhedslisten – har i dag vedtaget den nye lov for vedvarende energi. Loven træder i kraft 1. januar, og skal blandt andet sikre bedre vilkår for vindmøller og anden vedvarende energi som biogas og biomasse.

- Jeg er glad for, at et næsten samlet Folketing har sagt ja til, at dette er den rigtige måde at gøre det på. Aldrig før, har vi i Danmark udbygget så meget med vedvarende energi, som vi gør i disse år. Vi udvider massivt med vindkraft, og vi øger støtten til vedvarende energi over en bred front, siger klima- og energiminister Connie Hedegaard.

- Det er en historisk stærk aftale. Fra 2008 til 2012 udbygger vi vindmølle-kapaciteten med 1300 MW – 800 MW på havet og 500 MW på land. Det er nok til at forsyne 1,1 mio. husstande med CO2-neutral strøm, siger hun.

Loven indebærer bl.a. bedre afregningspriser på strøm fra landvindmøller, biogas og biomasse. Den sikrer også, at folk der bor tæt på vindmøller automatisk får tilbudt at købe en andel i vindmøllerne, samt en værditabsordning, der sikrer boligejere kompensation, hvis deres ejendom falder i værdi, når der bliver sat nye møller op.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: