Vær med til sustain festival i København

Sustain festival i København i weekenden byder på masser af spændende oplevelser.

SUSTAIN – Festival byder på masser af spændende oplevelser lørdag og søndag på Den Røde Plads og i Nørrebrohallen. Omdrejningspunktet er bæredygtig udvikling.

Lasse Skou Andersen er projektleder på weekendens festival.

På den Røde Plads og i Nørrebrohallen kan du fra den 16-17 november opleve et univers af spændende foredrag, workshops, opfindelser og innovationer for både børn og voksne. Alle med bæredygtig udvikling som fælles omdrejningspunkt.

Tag familien med til et godt måltid økologisk mad i Folkekøkkenet, se bæredygtig mode til modeshow, find spændende lækre ting på livsstilsmessen og på byttemarkedet, leg med solceller, hør musik og få en øko-cocktail i baren lørdag aften med vennerne.

Sådan lyder opfordringen fra arrangørerne bag weekendes Sustain-festival i København, som er den første af slagsen.

Fokus på den positive oplevelse
Sustain Festival Copenhagen er en kultur-, videns- og livsstilsplatform, der skal inspirere og engagere borgere og erhvervsliv til at leve mere bæredygtigt. Og først og fremmest skal den give den enkelte borger en positiv oplevelse at tage med hjem, nogle konkrete tiltag, som man kan indarbejde i hverdagslivet, fortæller projektleder Lasse Skou Andersen.

- Det handler om at få den enkelte borger med, og at skabe en fælles forståelse for bæredygtig udvikling i samfundet, så folk får en fornemmelse af at bæredygtighed ikke er utopi, men faktisk en god levemåde, siger han.

Han og resten af arrangørgruppen håber, at festival kan være med til at sætte skub i nye initiativer, få flere til at ændre adfærd og fremme et mere bæredygtigt forbrugsmønster.

Sustain Festival Copenhagen afvikles i samarbejde med en række virksomheder, NGO’er, organisationer og ildsjæle, der alle arbejder med bæredygtighed.

Fire områder
De tre sustain-dage byder på alt lige fra konference, debat, foredrag og workshops til oplevelser indenfor byrum, film, mad, design, kunst, energi, installationer og live optræden.

Sustain Festival Copenhagen har i 2013 valgt at fokusere på fire områder. Nemlig: ’Fødevarer, Sundhed og Forbrug’, ’Klima og Energi’, ’Design og Arkitektur’, ’Tekstil og Fashion’. Næste år, hvor København bliver europæisk miljøhovedstad, skal programmet være endnu bredere.

Men hvorfor egentlig lave en festival om bæredygtig kultur viden og livsstil?

- Der er behov for at tage handling og ansvar. Bæredygtighed handler om vores ressourcer og medmennesker – altså at sammentænke miljø, mennesker og økonomi. Det er tre elementer der uløseligt hænger sammen og påvirker hinanden – på godt og ondt. Sustain Festival Copenhagen ønsker en fremtid, hvor adfærd, bevidsthed og handlinger i højere grad skal være fokuseret på bæredygtig udvikling. Derfor skaber vi en platform hvor borgere, organisationer og virksomheder inviteres til videndeling, inspiration og handling, siger initiativtager til Sustain Festival Copenhagen – Eivind Ravago Dahl.

Festivallen løber af stabelen 15. til 17. november i Dansk Design Center, Nørrebrohallen og på Den Røde Plads i København.

Læs mere om programmet på HER

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: