Vælgerne dumper regeringens grønne politik

MENINGSMÅLING – Regeringens klima- og miljøpolitik får en bundplacering af vælgerne i ny meningsmåling. Regeringen hitter kun hos sine egne Venstre-vælgere. En stor del af Dansk Folkepartis vælgere er også kritiske.

Vælgerne er utilfredse med regeringens grønne politik, som får bundkarakter i en ny meningsmåling. Foto: Colourbox

Venstre-regeringens kurs i den grønne politik får dumpe-karakter af et stort flertal af vælgerne. Kun hos Venstre-vælgerne og ældre over 70 er der tilfredshed med regeringens håndtering af natur-, miljø- og klimapolitik.

Det fremgår af en meningsmåling fra Norstat for Altinget, hvor respondenterne er blevet bedt om at give regeringen karakterer fra minus 5 til plus 5 på nogle af de vigtigste politikområder.

Her får klima- og miljøpolitkken karakteren -0,8. Det er den laveste karakter for alle politikområderne, skriver Altinget.

På miljøområdet har der særligt været kritik af regeringens planer om at ændre på planloven og åbne for mere kystbyggeri, og mere lempelige regler for landbruget.

Klimaambitioner
Imens har regeringens melding om at droppe den tidligere regerings klimaambitioner, opgør med elbilernes afgiftsfritagelse og besparelser i finansloven på energiforskningen fået hug fra forskere, organisationer og erhvervsliv.

- Jeg har været meget skuffet over reaktionerne fra naturorganisationerne. Det har været meget lidt konstruktivt, sagde miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) i august med henvisning til Danmarks Naturfredningsforening, der mener, regeringen »river Svend Aukens livsværk ned«, og WWF, der mener regeringens landbrugspakke er en »horrorplan«.

Der er ikke den store forskel i bedømmelsen hos kvinder og mænd. Derimod træder forskellene tydeligt frem, når man ser aldersgrupperne.  Regeringens politik får et samlet minus i alle aldersklasser på nær vælgere over 70 år, der hele vejen igennem er positive, skriver Altinget.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: