David Attenborough advarer om Jordens kollaps

KLIMA – Verdensberømt, 92-årig naturformidler frygter for verdens fremtid og advarer om Jordens kollaps: Tiden er ved at rinde ud, sagde han ved FN’s klimakonference i Polen.

92-årige David Attenborough er især kendt for sine fremragende naturprogrammer i britiske BBC. Foto: CC BY flickr TaylorHerring

Klimaforandringer er den største trussel, menneskeheden har stået over for i tusindvis af år, og hvis ikke der bliver sat en stopper for dem, vil de få katastrofale konsekvenser for os alle.

Det var det dystre budskab fra den verdensberømte og prisvindende naturformidler David Attenborough, da han tidligere i dag talte ved FN’s klimakonference, COP24, i Katowice i Polen, skriver DR Nyheder.

Stor del af naturen forsvinder
- Hvis ikke vi skrider ind, vil vores civilisationer kollapse, og en stor del af naturen har udsigt til at forsvinde, sagde den 92-årige David Attenborough fra talerstolen i den polske by.

David Attenborough har lavet naturprogrammer i en menneskealder og er blandt andet kendt for BBC-naturprogrammerne »Den blå planet«. Ifølge ham kan en klimaaftale føre til »reelle forandringer«, hvis verdens lande vælger at handle i stedet for at udskyde de nødvendige beslutninger.

- Verdens befolkning har talt, og budskabet er ikke til at tage fejl af. Tiden er ved at rinde ud, og de vil have, at jer, der tager beslutningerne, gør noget, sagde han ifølge DR.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: