Unik mulighed for ægte grøn vækst

KLIMA – Der er lige nu unikke muligheder for at mindske klimaforandringerne og samtidig skabe økonomisk vækst ifølge ny rapport. Samarbejdet mellem verdens førende byer er afgørende.

Det er i særlig grad byerne, der er helt afgørende for den grønne omstilling. Foto: CC BY flickr Paul Kreuger

Vi står i dag over for en udvikling, hvor teknologisk innovation, politiske forpligtelser og trends i den globale økonomi giver nye og bedre muligheder for at skabe grøn omstilling.

Sådan lyder meldingen i en ny rapport Seizing the Global Opportunity: Partnerships for Better Growth and a Better Climate, som er udgivet af London School of Economics.

Rapporten udpeger 10 nøgleområder, hvor den økonomiske udvikling kan være med til at opnå op til 96 procent af den reduktion i udledning af drivhusgasser, som er nødvendig inden 2030 for at holde den globale opvarmning under 2 grader celsius.

De danske kommuners rolle
Hvis det skal lykkes at indfri potentialet, kræver det samarbejde mellem stater, byer, virksomheder, internationale organisationer og civilsamfundet.

Ifølge rapporten er det i særlig grad byerne, der er helt afgørende for den grønne omstilling. Rapporten efterlyser derfor en styrkelse af initiativer som C40 og Compact of Mayors for at accelerere en positiv udvikling af byerne.

- For os er rapporten et afgørende værk, som bekræfter behovet for samarbejde mellem byer om at skabe grøn omstilling, siger projektchef Pelle Lind Bournonville til Realdania.

- Gennem vores deltagelse i bynetværket C40 vil vi gøre en indsats for at hjælpe de danske kommuner med at udnytte de værktøjer, der findes. Samtidig vil vi prøve at få de danske kommuner til at engagere sig i det globale samarbejde for at påvirke klimaforhandlingerne i Paris og markere Danmark som førende på den grønne dagsorden, siger han.

Læs rapporten: Seizing the Global Opportunity

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: