Ulovlig gødning og gift sælges i stor stil

Danske landmænd kan uden problemer købe ulovlige og kræftfremkaldende sprøjtegifte og gødning. Det viser research, dagbladet Politiken har foretaget i samarbejde med DR-programmet »Bag facaden«

En række kriminelle bagmænd forsyner danske landmænd med ulovlig gødning og sprøjtegift, som ødelægger miljøet og i værste fald kan give kræft.

I samarbejde med DR-programmet ’Bag facaden’ kan Politiken afsløre den skjulte grovvarebranche, som gør det muligt for danske landmænd at bryde loven og bruge de forbudte og i flere tilfælde farlige varer.

Under dække at være interesserede købere har Politiken og DR kontaktet en række mellemhandlere og spurgt, om det er muligt at købe ulovlig sprøjtegift og gødning.

Flere bagmænd sælger gødning uden om myndighedernes kontrol på området, viser opringningerne.

Hvornår skal du bruge det?

En af bagmændene er Bent Hjort Knudsen, en landmand fra Vamdrup ved Kolding.

Trods tre tidligere domme for handel med sprøjtegift og gødning er han ikke alene parat til at sælge sort gødning, men også det ulovlige og kræftfremkaldende sprøjtemiddel IPU, der har været forbudt i Danmark siden 1999.

- Det der IPU, hvornår skal du bruge det, og hvor meget regner du med, det skal være, spørger han, da Politiken kontakter ham.

Senere benægter landmanden dog, at han sælger IPU til landmænd i Danmark, skriver avisen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: