Tyve millioner skal omstille søens folk

OMSTILLING – Der er nu åbent for ansøgninger til den maritime omstillingspulje på 20 mio. kr. Puljen indgår som en del af den grønne omstillingspakke, som regeringen og Enhedslisten afsatte i finansloven. Man kan få tilskud til demonstrationsprojekter, der udvikler nye ressourceeffektive, grønne maritime løsninger.

Det Blå Danmark skal satse grønt og kan nu søge tilskud i en pulje på 20 millioner kroner (Foto: Colourbox).

Den maritime omstillingspulje er en del af regeringens Vækstplan for Det Blå Danmark og skal være med til at sikre, at de maritime erhverv kan udnytte muligheden for ny vækst- og beskæftigelse inden for nye ressourceeffektive, grønne maritime løsninger.

Man kan søge tilskud i forbindelse med konkrete demonstrationsprojekter, der udvikler eller demonstrerer nye løsninger inden for skibsbygning i letvægtsmaterialer, miljø- og klimamodernisering af eksisterende skibe og anvendelse af alternative drivmidler til skibe som for eksempel flydende naturgas.

Skal udvikle ny teknologi
Vækstteamet for Det Blå Danmark har peget på behovet for at støtte udviklingen af teknologiløsninger, som bliver efterspurgt i forbindelse med skibsfartens grønne omstilling.

- Med den maritime omstillingspulje sætter vi ind i udviklingsfasen, hvor de nye grønne løsninger bliver til, men hvor der mangler finansiering til at nå frem til bæredygtige produkter, siger ehvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

- Med puljen bidrager regeringen til den grønne omstilling, som skibsfarten står over for i de kommende år, og samtidig tager vi initiativ til at styrke væksten og skabe flere job i Danmark.

Håber på stigende efterspørgsel
Vækstministeren håber på stigende international efterspørgsel efter grønne maritime løsninger.

- Vi har en førende maritim udstyrsindustri, som kan levere de løsninger. Med den maritime omstillingspulje giver vi virksomhederne en hjælpende hånd, så de kan demonstrere og udvikle løsningerne og dermed udnytte mulighederne for vækst og beskæftigelse. Det er både godt for miljøet og klimaet samt væksten og skabelsen af job i Danmark, siger Annette Vilhelmsen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: