Tyskland får tankstationer til brintbiler

TRANSPORT – Seks tyske selskaber går sammen og vil etablere et stort landsdækkende net af tanskstationer, der skal forsyne fremtidens brintbiler med brændstof.

Hyundai præsenterede en brintbil ved den internationale biludstilling i Frankfurt 17. september 2013.

Seks tyske selskaber går sammen og vil etablere et stort landsdækkende net af tanskstationer, der skal forsyne fremtidens brintbiler med brændstof. I dag er der kun 15 tankstationer, der tilbyder brint, men frem mod 2013 skal der ifølge planen etableres 400 tankstationer med brint.

Bag planerne står H2 Mobility. Det er bilproducenten Daimler, hvor Mercedes-Benz allerede har erfaring med brintbiler, sammen med gasselskaberne Air Liquide og Linde samt olieselskaberne Shell, Total, OMV, skriver epn.dk

Daimler-koncernen har siden 1994 brugt mere end 1 mia. euro på at udvikle brintbiler, og nu samarbejder Daimler med Nissan og Ford om at udvikle brændselscellebilerne. Den første model skal efter planerne være klar i 2017.

Flere bilfabrikker på vej med brintbiler
Toyota har planer om en brintbil allerede i 2015. Også Hyundai, Kia og Honda arbejder med brintbiler.

- Brint er det mest almindelige element i universet, men tankstationer til dette miljøvenlige brændstof er stadig en mangelvare. Det vil vi ændre på med H2 Mobility-samarbejdet.

- Trin for trin vil vi udbygge et netværk, så der i 2023 vil være flere brint-tankstationer i Tyskland, end der i dag er traditionelle tankstationer langs motorvejene, siger Daimlers forsknings- og udviklingschef Thomas Weber ifølge automobilwoche.de, som epn.dk citerer.

Hos gasselskabet Linde giver den administrerende direktør, Wolfgang Reitzle, udtryk for, at tiden nu er til at udbrede brint-tankstationerne til hele Tyskland.

- Linde har været en af pionererne inden for udviklingen af brintteknologi, og især når det drejer sig om serieproduktion af tankstationer til brint, har vi de seneste år gjort store fremskridt, hedder det fra direktøren i en pressemeddelelse udsendt af Daimler.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: