Tusinder siger nej til benzin af mad

BIOBRÆNDSTOF – Kræv at den danske regering og EU sætter en stopper for, at vores biler kører på madbenzin.  Sådan lyder opfordringen i en underskrifts-kampagne fra Mellemfolkeligt Samvirke.

 

Foto: Colourbox

 

- 870 millioner mennesker sulter. Med din underskrift kan du gøre en forskel. Så støtter du kampen mod sult i udviklingslande, lyder det under overskriften Stop madbenzin på Mellemfolkeligt Samvirkes hjemmeside.

Mellemfolkeligt Samvirke har sammen med ActionAid samlet 50.000 underskrifter over hele Europa. Målet er at nå op på 100.000 underskrifter.

Madbenzin kaldes også biobrændstof eller biodiesel. Det er brændstof til biler og andre køretøjer, der er lavet af afgrøder, som kan dyrkes på marken og spises. Majs, hvede, raps, sukker og palmeolie og nogle af de mest almindelige afgrøder, som ender i bilernes benzintanke i stedet for i menneskers maver.

Spekulanter over enorme landområder
I Afrika overtager spekulanter hvert år jordområder, der svarer til tre gange Danmarks størrelse. Det betyder ofte, at fattige familier bliver fordrevet fra deres jord og ikke længere kan brødføde sig selv.

- Formålet med jordovertagelserne er primært at dyrke fødevarer, der ender som madbenzin i vores benzintanke – og ikke i sultne maver. Danske og europæiske politikere er med til at øge presset på Afrikas jord med politiske måI for forbrug af madbenzin, skriver Mellemfolkeligt Samvirke i kampagnematerialet.

EU-landene har vedtaget, at transportsektoren skal anvende 10 procent vedvarende energi i 2020. De nationale planer viser, at 92 procent af målsætningen vil blive opfyldt ved at erstatte fossilt brændstof med førstegenerations biobrændstoffer baseret på fødevarer.

Mellemfolkeligt Samvirkes kampagneside

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: