True Gum har succes med naturligt tyggegummi

SLIK – Et plastikfrit og vegansk tyggegummi, der skal gøre op med forureningen fra tyggegummi, spreder sig hastigt på de danske supermarkedshylder. Fra den kommende uge kan Coops kunder nu vælge det danske og naturlige alternativ på hylderne.

Konventionelt tyggegummi indeholder plastikpolymer, og det er blandt andet derfor, man overalt på gader og stræder kan se ulækre klatter af tyggegummi, som først nedbryder efter mindst fem-ti år.

Selvom du ikke tror det, så er sandsynligheden for, at du aldrig har smagt og tygget på ægte og naturlig gummi ret stor.

For i de danske supermarkeder har konventionelt, plastikbaseret tyggegummi længe domineret udvalget på hylderne, men det seneste år har et naturligt alternativ vundet indpas hos forbrugerne, og nu bliver det plastikfri tyggegummi bredt endnu længere ud, fortæller folkene bag True Gum, der også kan findes på hylderne i norske og finske butikker.

I Danmark vil 150 Kvickly-, SuperBrugsen- og DagliBrugsen-butikker fra uge 9 have det veganske, naturlige og plastikfri tyggegummi på hylderne. True Gum er lavet på naturgummi fra den latinamerikanske jungle.

Danske True Gum har siden marts 2018 spredt deres naturlige tyggegummi til over 450 butikker i Danmark, og efterspørgslen på et tyggegummi, der ikke sætter aftryk på naturen, er hurtigt stigende – blandt andet er True Gum på mindre end et år siden lanceringen nu også på hylderne i både Norge og Finland.

Grønt alternativ nedbrydes i naturen
Hos True Gum, der selv står for at producere tyggegummiet i Sydhavnen i København, glæder man sig over, at flere danskere nu får muligheden for at vælge et mere bæredygtigt tyggegummi-alternativ.

- Vores mål er at give danskerne et reelt alternativ til det plastikbaserede og konventionelle tyggegummi, og vi glæder os meget over, at Coop også har lyst til at bidrage til at udbrede et grønnere alternativ, fortæller Morten Paulin Ebdrup, administrerende direktør i True Gum.

Modsat konventionelt tyggegummi, der indeholder ingredienser, som også bruges i plastikflasker, lim og bildæk, så nedbrydes True Gum i naturen, hvis forbrugeren rammer forbi skraldespanden.

Hidtil har True Gum været på hylderne i Irma- og 7-Eleven-butikkerne, samt en lang række specialforretninger.

Siden august har True Gum tidoblet salget i Danmark. På billedet ses de fire stiftere af True Gum. Fra venstre: Jacob Sand Motzfeldt, Peter Juul Regnersgaard, Zabrina Ziegler og Morten Paulin Ebdrup.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: