Traktor-Troels skrotter planer om ti svinefabrikker

LANDBRUG – Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen dropper en forkromet redningsplan med ti monster-landbrug, fordi modellen ikke er tilstrækkelig attraktiv for pensionsselskaberne at investere i.

Troels Lund Poulsen skrotter planerne om ti gigantiske svinefabrikker, fordi pensionsselskaberne holder på pengene.

Regeringen arbejder på en model for etableringen af Dansk Landbrugskapital, en statslig styret kapitalfond, som skal kanalisere milliarder af kroner over i det kriseramte industri-landbrug, som er plaget af overproduktion, faldende priser og svigtende afsætningsmuligheder.

I går kom det frem, at erhvervs- og vækstminister helt seriøst har arbejdet med hidtil hemmelige planer om at rationalisere og intensivere produktionen i hidtil uhørt grad ved at etablere ti gigantiske svinefabrikker, der tilsammen skulle producere 1,6 millioner slagtesvin.

Bliver ikke til noget
Men allerede i går, efter at DR havde offentliggjort resultatet af journalisternes gravearbejde, kunne erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen meddele, at den model, der blev beskrevet af DR, »ikke bliver til noget«.

-Vækstfonden har arbejdet på modeller for Dansk Landbrugskapital. Det har blandt andet været overvejet at etablere produktion af svin i stor skala, men det har vist sig, at modellen er ikke tilstrækkelig attraktiv for pensionsselskaberne at investere i, siger Troels Lund Poulsen.

Han siger, at han endnu ikke kan fortælle i detaljer om den nye model.

- Der bliver nu arbejdet på en model, der er målrettet effektive, men gældsplagede landmænd. Den regner jeg med at kunne præsentere senere på efteråret, siger erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen.

Selv svineproducenternes formand lod i går forstå, at han var rystet over regeringens forsøg på at strikke en redningsplan sammen.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: