Svineavler ny formand for økologer

ØKOLOGI – Hans Erik Jørgensen fra Fyn bliver ny formand for Landbrug & Fødevarers økologisektion.

Hans Erik Jørgensen er valgt som ny formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer. Han er fynbo og driver en gård med 300 fritgående søer, slagtesvin og smågrise.

Efter et kampvalg har de økologiske landmænd i Landbrug & Fødevarer valgt en ny formand. Posten gik til Hans Erik Jørgensen, økologisk svineavler fra Fyn, som fik 50 af 79 afgivne stemmer, mens Michael Svane fortsætter som næstformand.

- Jeg er meget glad, og også lidt overrasket, siger Hans Erik Jørgensen.

- Jeg var ikke sikker på noget som helst. Mit mål lige nu er at videreføre den linje, som den tidligere formand Uffe Bie har lagt. Vi økologer skal blive bedre til at tjene nogle penge. Det er det, der skal drive udviklingen, siger han.

300 fritgående søer
Formandsposten bliver et nyt skridt for ham.

- Jeg er jo lidt grøn, og jeg er bondemand – ikke politiker, men derfor vil jeg stadig arbejde for økologien. Jeg tror, det er vigtigt, at man ikke mister forbindelsen til gården og det der sker ude i landbrugene. Det har jeg ikke tænkt mig, men har i stedet for tænkt mig at bruge det, jeg lærer derhjemme på min bedrift, i mit nye arbejde, siger Hans Erik Jørgensen.

Ud over sin nye formandspost driver Hans Erik Jørgensen en økologisk svinebedrift, Risbjerg ved Haarby på Fyn, med 300 fritgående søer, slagtesvin og smågrise.

Næstformanden
Næstformanden i økologisektionen blev den siddende næstformand Michael Svane, der ikke havde nogen modkandidater. Han modtog også valget med glæde.

- Mange tak for valget. Der er stadig meget arbejde at gøre inden for økologien, og det arbejde vil jeg gerne være med til at løfte, siger Michael Svane.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: