Steen Dissing kan blive økologisk frontløber

FRONTLØBER – Steen Dissiong i Brovst er med i kapløbet om at blive kåret som årets økologiske frontløber. Det sker ved en økologisk kongres i den kommende uge.

Steen Dissing kan blive årets økologiske frontløber.

Dissing har 50 malkekøer og leverer økologisk mælk til Thise Mejeri. Han er nomineret, fordi han i særlig grad sætter dyrevelfærd og naturlighed i højsædet, oplyser Thise Mejeri.

- Jeg har stor respekt for de landmænd, der kan lave 10-11.000 kg mælk per ko. Mine egne køer laver kun cirka 7.000 kg mælk pr ko, men det er også fint, for skal de producere mere, er jeg nødt til at presse dem, og det har jeg ikke lyst til. Jeg vil hellere køre min produktion mest muligt på koens betingelser og så naturligt som muligt, siger Steen Dissing.

Økologiske frontløbere er personer eller virksomheder, som har gjort noget særligt innovativt og banebrydende inden for økologisk landbrug eller fødevareproduktion.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: