Spis rigtigt for at udsætte aldring

NY BOG: Du kan udsætte kroppens forfald og undgå aldersrelaterede sygdomme ved at spise bestemte fødevarer og undgå andre, skriver belgisk læge i sin nye bog Timeglasmodellen.

Timeglasmodellen er blevet en succes i udlandet. Nu er bogen kommet på dansk.

Slip uden om de aldersrelaterede sygdomme ved at ændre kostvaner. Drop mælkeprodukter, brød og rødt kød og vælg i stedet sojamælk, bælgfrugter, grønsager og fisk.

Sådan lyder budskabet fra den belgiske læge Kris Verburgh, der forsker i aldring på Free University Brussel i Belgien. I sin nye bog ‘Timeglasmodellen’ rådgiver han om, hvordan man bør spise for at undgå at blive gammel før tid og få sygdomme som type 2-diabetes, kræft, Alzheimers og hjerte-kar-sygdomme.

Bogen anbefaler, at man skifter mælk, yoghurt, brød, rødt kød og kartofler ud med sojamælk, bælgfrugter, grønsager, fisk og nødder. Nu er bogen, der er blevet et hit i udlandet, også kommet til Danmark, skriver videnskab.dk.

- ‘Timeglasmodellen’ kombinerer den nyeste viden om ernæring med den nyeste viden om, hvordan kroppens aldringsproces sker på molekylært niveau. Den er rettet til den almindelige befolkning og især til folk, som gerne vil udskyde deres aldring. Alle kan med fordel følge dens anbefalinger, sagde Kris Verburgh til Videnskab.dk, da bogen udkom på dansk.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: