Spiddet isbjørn skal minde os om klimakrisen

KLIMA – Alternativet udstiller fra i dag og en måned frem Jens Galschiøts kæmpeskulptur af en spiddet isbjørn på Christiansborg Slotsplads. Den skal minde Folketinget om klimakrisens alvor.

Jens Galschiøts syv meter høje og 12 meter lange klimaskulptur ’Unbearable’ bliver i dag sat op på Christiansborg Slotsplads.

Jens Galschiøts syv meter høje og 12 meter lange klimaskulptur ’Unbearable’ bliver i dag fredag sat op på Christiansborg Slotsplads. Det sker i samarbejde med Alternativet, som har crowdfundet midler til at få transporteret skulpturen til København.

Skulpturen, der forestiller en isbjørn, der bliver spiddet af en graf over ophobningen af CO2 i atmosfæren, bliver sat op for at minde Folketingets politikere og offentligheden om klimakrisens alvor. Den skal fungere som en opfordring til særligt regeringen om at hæve de klimapolitiske ambitioner, sådan som den globale klimaaftale, der blev vedtaget til klimakonferencen COP21 i Paris i fjor, kræver.

Alternativet har samtidig fremsat beslutningsforslag om, at regeringen snarest muligt skal ratificere Paris-aftalen – helst som det første land i Europa, så Danmark kan fastholde sin førerposition på klimaområdet.

Det flugter med, at ’Unbearable’ havde verdenspremiere til klimakonferencen COP21 i Paris.

Klart signal
- Ved at udstille ’Unbearable’, der blev kendt i offentligheden til COP21 i Paris, sender vi et klart signal til Folketingets øvrige partier om, at de skal huske det, der skete i Paris og øge deres klimaambitioner. Klimakrisen er den største krise, vi står over for, og den kræver langt større opmærksomhed, end den får i dag, siger Alternativets klimaordfører Christian Poll.

I udstillingsperioden vil Alternativet i øvrigt organisere en klimavagt, der er inspireret af fredsvagten og som skal skabe opmærksomhed om behovet for klimahandling.

Ferniseringen på Christiansborg Slotsplads finder sted fredag 15. april kl. 16-17. Her vil Jens Galschiøt og Christian Poll holde tale, og der bliver serveret økologisk champagne.

I næste uge deltager Alternativet og politisk leder Uffe Elbæk dertil i en cykeltur i New York i forbindelse med Earth Day, som også vil sætte fokus på behovet for at reducere udledningen af klimagasser.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: