Søndag er det Skovens Dag

NATUR – Spændende aktiviteter i 65 skove over hele landet søndag 1. maj fra klokken 10 til 15.

Man kan finde yderligere oplysninger om aktiviteter landet over på Naturstyrelsens hjemmeside eller på skovensdag.dk. Grafik: Naturstyrelsen

Hvis man vil have fred og stilhed på skovturen, skal man vælge sin udflugt med omhu 1. maj. For i morgen er det Skovens Dag, og 65 skove landet over bugner af oplevelsesmuligheder, og naturvejledere står klar med masser af aktiviteter for børn.

Når sulten melder sig, er der snobrød og bålstegte pandekager til alle, fortæller Naturstyrelsen, som giver en oversigt over de mange aktiviteter i skovene.

Prøv for eksempel træklatring, loggersport som er skovhugning med kæmpeøkser og motorsave eller klassikeren: Fang haletudser i vandhullet. I år kan man desuden mange steder være med til at udpege gamle træer – såkaldte livstræer – der vurderes at være så vigtige for skovens biodiversitet, at de aldrig må fældes.

I Feldborg Nørreskov mellem Viborg og Holstebro kan man møde miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der også benytter lejligheden til en pause fra forhandlingerne om den kommende naturpakke til at tage en tur i skoven.

Skovens Dag afholdes fra kl. 10.00-15.00 i udvalgte statsskove, kommunale- og private skove over hele landet. Se listen med arrangementer i statsskovene nedenfor eller besøg Skovens Dags hjemmeside, hvor samtlige arrangementer er samlet.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: