Sluk tørsten i postevand til Kulturhavn 2015

DRIKKEVAND – Vidste du, at det er 900 gange mere miljøvenligt at drikke postevand end vand på flaske? Så er det godt, at du til Kulturhavn 2015 kan slukke tørsten i byens postevand med god samvittighed – oven i købet helt gratis. Kig forbi HOFORS vandbarer på Islands Brygge fra i dag fredag til søndag 9. august.

Til Kulturhavn 2015 kan slukke tørsten i byens postevand med god samvittighed og helt gratis, hvis du kigger forbi HOFORS vandbarer på Islands Brygge i denne weekend.

Findes der noget bedre end koldt postevand, når man er tørstig?

Nydelsen bliver slet ikke mindre på en lun sommerdag eller efter en kraftanstrengelse. Derfor skænker HOFOR ud af det dejlige danske postevand til de mange aktive gæster til Kulturhavn 2015, skriver Hovedstadesområdets Forsyningsselskab (HOFOR) i en pressemeddelelse.

Kulturhavn er Danmarks største kultur- og havnefestival og løber i år af stablen den 7.-9. august med mere end 250 aktiviteter for børn og voksne i og langs Københavns Havn.

Under hele festivalen kan de besøgende, ind mellem de mange aktiviteter, nyde vand direkte fra hanen ved HOFORs to vandbarer på Islands Brygge. I vandbarerne kan du også deltage i en vandsparequiz og få gode råd til, hvordan du nemt sparer på vandet i dagligdagen.

Vand i verdensklasse og meget miljøvenligt
HOFOR sørger hver dag for rent drikkevand til en million danskere i hovedstadsområdet, og udover at vandet smager dejligt, så er postevand også det mest miljørigtige, man kan drikke.

Når en liter vand forlader en københavnsk vandhane, udledes der kun 0,0002 kg CO2, fra vandet pumpes op, til det filtreres og transporteres ud til forbrugerne.

Snupper man derimod en liter flaskevand i supermarkedet, er der desuden blevet brugt CO2 på at producere flasken, tappe vand, transportere og bortskaffe flasken. Derfor koster 1 liter flaskevand i gennemsnit 0,18 kg CO2 – det er 900 gange mere end postevand.

Der kan derfor spares store mængder CO2, hvis de mange gæster til Kulturhavn drikker vand fra hanen i stedet for vand på flaske. Sidste år besøgte ca. 20.000 mennesker vandbarerne under Kulturhavn.

HOFOR skænker vand i miljørigtige drikkekrus, men opfordrer til, at man tager sin egen drikkedunk med for at spare på krusene.

Kulturhavn 2015 og HOFOR

  • Kulturhavn er den 7.-9. august med mere end 250 aktiviteter for store og små. Aktiviteterne er gratis og foregår i eller langs Københavns Havn.
  • På Islands Brygge kan du besøge HOFORs vandbarer og slukke tørsten i postevand med god samvittighed. Samtidig kan du få nogle gode råd med på vejen, om hvordan du kan spare på vandet og bruge det med omtanke i hverdagen.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: