Skolebørn skal lære at lave mad

Til sommer slår Madskolerne for niende gang køkkendørene op til en unik uge med madlavning, motion og sundhed for landets skolebørn.

Madskolerne afholdes i skolernes sommerferie og henvender sig til børn i 8-12 års alderen.

Madskolerne har i år indledt et nyt samarbejdsprojekt med studerende fra pædagog assistent-uddannelsen, som med deres engagement og evner skal ud på skolerne og 1.500 madglade børn.

Det nye samarbejde er støttet af Nordea-fonden med 1,5 mio. kr.

Det nye projekt betyder, at der oprettes ca. 25 ekstra Madskoler oven i de eksisterende godt 90 skoler. Omkring 1.750 børn i alderen 8-12 år forventes dermed at deltage på en Madskole i 2012.

Etableret af Landbrug & Fødevarer

Projektet er etableret af landmændenes organisation, Landbrug & Fødevarer. De studerende kommer ud på skolerne og oplever, hvordan maden kan bruges som pædagogisk redskab.

Forud for det indgår Madskolerne i en periode som en del af undervisningen, så pædagogassistenterne kan dygtiggøre sig i formidling gennem mad og måltider.

- Vi forventer, at det kan give et kæmpe løft til de 25 skoler, hvor de studerende kommer med, og at børnene kommer ud og oplever nogle meget kompetente og engagerede undervisere. Så det er en rigtig spændende konstellation, siger Line Damsgaard.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: