Seminar om biodynamisk landbrug på Christiansborg

ØKOLOGI – Biodynamisk Forbrugersammenslutning, Økologisk Landsforening og Chora Conection inviterer til seminar lørdag på Christiansborg om Landbrug for fremtiden.

Susanne Hovmand er ved at omlægge sit 1000 hektar store landbrug fra økologisk til biodynamisk drift. Foto: Ulla Skovsbøl

Lørdag 11. februar bliver der lejlighed til at møde og høre Susanne Hovmand-Simonsen, Knuthenlund Gods på Lolland, som er ved at omlægge sit 1000 hektar store landbrug fra økologisk til biodynamisk drift.

Det sker ved et seminar på Christiansborg, hvor hun sammen med blandt andre Per Kølster, der er formand for Økologisk Landsforening og Günther Lorentzen, der er formand for Foreningen for Biodynamisk Jordbrug skal diskutere nye ejerformer og visioner for fremtidens økologiske og biodynamiske landbrug, der kan levere sunde fødevarer.

Forbrugerejede landbrug
På seminaret bliver der også indlæg af Karen Blincoe. Hun er arbejdende bestyrelsesformand for Chora Connection, en handletank, der faciliterer bæredygtighed, og skal blandt tale om FN’s 17 verdensmål.

Rasmus Willig, der er sociolog og debattør, vil fokusere på fremtidens andelsejede landbrug, og i den efterfølgende paneldebat bliver der også lejlighed til at at høre Christian Coff, som har 15 års erfaringer med forbrugerejet landbrug fra LandbrugsLauget Brinkholm, et forbrugerejet økologisk landbrug på 35 hektar, som sælger mel fra egen mark og mølle og leverer grøntsager og frugt i abonnementskasser.

Brinkholm ligger ved Tryggevælde Å på Stevns og blev i 2001 købt af et landbrugslaug med 500 andelshavere.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: