Se Phie Ambos film om Niels Stokholm i aften på DR1

ØKOLOGI – Se eller gense Phie Ambos dokumentarfilm »Så meget godt i vente« om den biodynamiske bonde søndag aften klokken 20 på DR1.

Niels Stokholm med en af sine malkekøer.

I aften kan du se eller gense Phie Ambos roste dokumentarfilm »Så meget godt i vente«. Det er på DR1 klokken 20:00.

I filmen, der kom ud i biograferne landet over i 2014, møder vi Niels Stokholm, der driver det biodynamiske landbrug Thorshøjgaard ved Dronningmølle i Nordsjælland. Hans mål er at skabe et bæredygtigt og biodynamisk landbrug og overlader så meget som muligt til naturens egne kræfter. Lige fra det kosmiske til mikroorganismerne i jorden, der omsætter kompost og planterester, som bliver til ny næring for afgrøderne på marken.

- Vi er en del af rummet, og rummet er en del af os. Når vi oplever, at kosmos har indvirkning på os, så begynder vores liv også at blive mere positivt, fortæller Niels Stokholm i filmen.

LÆS OGSÅ: Biodynamisk bonde hovedperson i ny film

Phie Ambos film om Niels Stokholm vakte stor opmærksomhed, da den i 2014 kom ud i biograferne. I aften kan du gense den på DR1. Pressefoto

Rudolf Steiner
Niels Stokholm driver landbrug efter den tyske antroposof Rudolf Steiners principper, som de blev udviklet for næsten 100 år siden.

Niels Stokholm var i sine unge dage ingeniør og forskningsleder på DTU, men skiftede livsbane i 1975, da han købte Thorshøjgård, som nu har været dyrket efter biodynamiske principper i over 40 år.

Phie Ambo
Instruktøren Phie Ambo fulgte den biodynamisk bonde på helt tæt hold i flere år. I filmen følger man ham i hverdagen og ser ham passe sine dyr. Undervejs må Phie på Niels Stokholms opfordring lægge kameraet fra sig for at hjælpe med at bringe en kalv til verden.

Phie Ambo er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole og har vundet flere internationale priser. For nogle år siden stiftede hun Den Grønne Friskole på Amager, hvor hun som bestyrelsesformand er særdeles aktiv og blandt andet deltager i arbejdet med bygge nye klasselokaler ved hjælp af ler og lermaling, hamp, hør og træfiber som isolering og andre bæredygtige materialer.

Phie Ambo har også lavet den mesterlige film »Songs from the soil«, hvor vi i laaangsomt tempo kommer helt tæt på naturens store og små vidundere.

 

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: