Schackenborg i gødningsskandale

Envaretægtsfængslet forretningsmand fra Odder-området hævder, at han siden 2006 har solgt gødning for knap 20 millioner kroner til nogle af landets største landbrug, bl.a. prins Joachims gods. Schackenborg afviser enhver forbindelse. Foto: CC BY flickr harry_nl

GØDNING – Bagmand i en ny sag om ulovlig gødningsimport hævder at have solgt gødning til prins Joachims gods, Schackenborg.

En sag om et bagmandsnetværks ulovlige import af gødning til landbruget for at omgå miljølovene får nu en ny overraskende drejning.

Politiets søgelys rettes nemlig mod nogle af de største godser i Danmark, skriver Politiken.

På et retsmøde i Horsens i sidste uge udtalte en nu varetægtsfængslet forretningsmand fra Odder-området, at han siden 2006 har solgt gødning for knap 20 millioner kroner til nogle af landets største landbrug, herunder prins Joachims gods, Schackenborg.

- Han har muligvis i perioden siden 2006 købt for 19,5 mio. kr. gødning m.v. Han har videresolgt det til de største landbrug i Danmark, herunder Schackenborg, står der i retsbogen, som Politiken har fået aktindsigt i.

Kan være mere omfattende
Dermed indikerer den opsigtsvækkende sag, at toppen i dansk landbrug kan være involveret i den ulovlige handel, som ifølge Politikens oplysninger er langt mere omfattende, end det hidtil har været fremme.

Problemet med den ulovlige import er, at den undergraver myndighedernes forsøg på at beskytte vandmiljøet mod konsekvenserne af landbrugets gødningsforbrug.

Politiet efterforsker i øjeblikket en anden stor sag, hvor tre bagmænd fra Djursland er sigtet for ulovlig import af 15.000 ton gødning og 45 ton pesticider, der er videresolgt til 160 landmænd over hele landet, skriver Politiken.

Schackenborg afviser enhver forbindelse til den sigtede i sagen fra Horsens.

Også Rødkilde Gods på Sydfyn har købt blandt andet gødning af den sigtede for 1,59 millioner kroner, skriver Politiken.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: