Sådan vælger du ægte grøn el

OMSTILLING – Ny guide på nettet fra Det Økologiske Råd gør det lettere for 1,7 millioner el-kunder at træffe det rigtige valg og gøre en forskel for klimaet.

I disse uger får 1,7 millioner danske husstande brev, om at de ”skal til el-valg”. De kan vælge ny el-handler eller nyt el-produkt. De kan vælge at fortsætte på et prisreguleret produkt, og de kan vælge et el-produkt med positiv effekt for klima og mere vedvarende energi.

Desværre er markedet svært at gennemskue, og informationen på energiselskabernes website elpristavlen.dk er ikke tilstrækkelig for de forbrugere, som prioriterer klimaet og vedvarende energi højt, når de køber strøm, mener Det Økologiske Råd. Derfor lancerer rådet nu sin egen webguide på www.grøntelvalg.dk, hvor man nemt og hurtigt kan skaffe sig overblik over, hvilke el-produkter som reelt gør en forskel for klimaet.

- Det er svært for den almindelige forbruger at gennemskue, hvor stor positiv effekt den strøm, der bliver markedsført som ”strøm med klimavalg”, også reelt har. Derfor har vi nu lanceret hjemmesiden www.grøntelvalg.dk, hvor vi på en enkel måde oplyser om markedets strømprodukter med klima-valg. På hjemmesiden opdeler vi el-produkterne i fire klasser fra A til D efter faktisk klimaeffekt, siger Søren Dyck-Madsen, energimedarbejder i Det Økologiske Råd.

- Vi opfordrer alle forbrugere til at foretage et grønt valg af el-produkt. Det koster lidt mere, men vælger man blandt de bedste produkter, gavner merprisen klimaet. Derfor er det vigtigt at sætte sig ind i valgmulighederne, før man køber. Vi har analyseret de forskellige produkter på markedet, og den viden stiller vi nu til rådighed for alle el-kunderne, så det bliver nemmere at træffe et klimavenligt valg, forklarer han.

Læs mere om det grønne el-valg på www.grøntelvalg.dk

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: