Ronny Morris kæmper for Arktis

MUSIK – Den danske sanger og miljøforkæmper Ronny Morris er nomineret til en fornem pris i Hollywood i kategorien Bedste musikvideo.

Danske Ronny Morris har chance for at vinde prisen for bedste musikvideo.

Ronny Morris, der har flere af sine sange med i amerikanske TV-serier og film, er netop blevet nomineret til den amerikanske pris, Hollywood Music In Media Awards (HMMA) i kategorien Bedste musikvideo for hans musikvideo til singlen Built to Last.

Ronny Morris udkom sidste år med sit debutalbum Sweet Silence, hvoraf flere sange har været spillet på dansk radio, heriblandt single-hittet Windows.

Den danske musiker har efterfølgende arbejdet i Paris på nye indspilninger med det franske band BrainyBoxer, som lige nu spilles på blandt andet P4 med gruppens første single, In This House.

Samarbejde med Greenpeace
Videoen, der måske vinder prisen for bedste musikvideo, er skabt i samarbejde med Greenpeace og er lavet til støtte for miljøorganisationens kampagne, Save The Arctic. Kampagnen er støttet af over fem millioner mennesker fra hele verden og tæller navne som Paul McCartney, Sir Richard Branson og Radiohead.

Kampagnen har fået stor opmærksomhed og har via presset fra sociale medier haft held til at sætte en stopper for Legos mangeårige samarbejde med oliegiganten Shell.

Ronny Morris er super stolt
- Dette er et vigtigt område, og det kræver et stort samarbejde fra hele fællesskabet, da vi er nødt til at reducere den globale udledning af drivhusgasser. Ronny Morris’ eksempel viser meget godt, at een mand kan skabe stor interesse i sagen, og at vi alle har mulighed for at gøre en forskel, siger Klima- og Energiministeriets rådgiver, Anna Clausen.

- Jeg er super stolt siger Ronny Morris.

- Det har været et stort arbejde der har involveret mange fantastiske mennesker både i Danmark og USA, og at det nu får denne opmærksomhed, er helt specielt og forhåbentlig vil det hjælpe med at bringe fokus på klima-forandringer, hvilket er noget vi alle bør have fokus på, siger han.

Ronny Morris har netop udsendt sin første single i USA i samarbejde med streaming-tjenesten Spotify og radiotjenesten DMDS, Yangaroo og kan glæde sig over sin første hitlisteplacering i Norge.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: