Rift om million-tilskud til mere økologi

Der er rift om pengene i en pulje på 83 millioner kroner, som er øremærket til udvidelse af den økologiske fødevareproduktion.

Mange har søgt tilskud til informatin og uddannelse.

NaturErhvervsstyrelsen under Fødevareministeriet melder om stor interesse i årets første ansøgningsrunde for at søge penge. Det er især informationsprojekter, markedskampagner og uddannelse af personer indenfor fødevaresektoren, der er stor interesse for.

I første ansøgninsrunde har styrelsen modtaget 28 ansøgning på tilsammen lidt over 47 millioner kroner. Det svarer til lidt mere end halvdelen af puljen.

Uddannelse og information

To ud af tre ansøgninger har søgt om penge til uddannelse og information, herunder omlægningstejk.

Tidligere har der været størst interesse for projekter om forbrugerretttede aktiviteter under indsatsområderne Information og markedsføring.

- Det viser, at der i høj grad er et ønske om at få tilført viden om økologisk produktion til blandt andet jordbruget. Samtidig viser det en interesse i jordbruget for at opnå viden om, hvad omlægning til økologi kan betyde for den enkelte bedrift, vurderer NaturErhvervsstyrelsen.

Ansøgningerne skal behandles i Det Økologiske Fødevareråd i slutningen af marts, og NaturErhvervstyrelsen forventer at kunne sende afgørelser ud i løbet af april og maj.

LÆS RELATEREDE ARTIKLER: